Dr. Mihaela Bilic: „Micul dejun e necesar cu o condiţie – să-ţi fie foame!”

Foto: unica.md

„Micul dejun la adultii care vor sa slabeasca…
… nu e obligatoriu:) Necesitatea micului dejun poate avea argumente stiintifice cu o singura conditie: sa-ti fie foame! A manca dimineata e recomandat copiilor, persoanelor care urmeaza sa desfasoare efort/munca fizica dar nu si celor care vor sa slabeasca. Stiu, o sa spuneti ca trebuie sa luam micul dejun, ca e cea mai importanta masa a zilei. Ei bine, lucrurile s-au schimbat..
Cand vrei sa slabesti trebuie sa mananci mai putin. Atunci ce rost are sa-ti incepi ziua „cheltuind” din putinele calorii pe care le ai in buget cand te asteapta o zi lunga de abtinere in care cu siguranta o sa-ti fie foame. Daca corpul nu-ti cere de ce sa-i dai? Orice mancare si oricat de putina ar fi, mancata fara foame ingrasa. Corpul nostru se afla intr-o situatie absurda: primeste mancare cand nu cere, doar pentru ca trebuie (!?), e ignorat cand isi doreste ceva si este certat ca nu slabeste:(

Daca am fi un pic mai coerenti, daca am actiona in logica obiectivului pe care ni l-am propus, poate si lupta ar fi mai cu folos. Cred ca ar trebui sa decidem: ori vrem sa slabim si atunci asteptam sa ne fie foame (chiar pana la pranz, nu e o tragedie), ori vrem sa mancam sanatos si atunci facem cum scrie la carte. Insa e greu de crezut ca le putem avea pe amandoua… doar daca micul dejun e o cafea cu lapte:)”, a scris dr. Mihaela Bilic pe Facebook.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *