Dr. Menci: Avem voie să mâncăm seara. Iată alimentele potrivite!

doctor menci

La masa de seară putem avea carne slabă sau pește, însoțite de legume. Orice consum de grăsimi, brânzeturi, amidonoase sau carne grasă va fi digerat greu, iar rezultatul va fi acela că organismul va stoca sub formă de țesut adipos aceste alimente, în timp apărând supraponderalitatea și obezitatea.

Atenție! Supele de carne nu sunt recomandate seara, deoarece pot declanșa puseuri de hipertensiune nocturnă. Acestea, ca și ciorbele, conțin o cantitate mare de aminoacizi, care în timpul nopții pot amplifica tensiunea arterială. Supele și ciorbele se pot consuma la prânz, dar fără adaos de smântână sau provenind din carne foarte grasă. De preferat sunt supele și ciorbele din legume.

Cina va fi lejeră, compusă din alimente conținând proteine de origine animală ușor de digerat, bogată în grăsimi cu acizi grași esențiali omega 3 cu lanț lung, pește, fructe de mare neprăjite și fără pane-uri; alimente ce conțin proteine vegetale și cantități mici de zaharuri simple: legume verzi (salate, spanac, sparanghel), lichide nealcoolizate (apă minerală naturală).

Exemplu de masă de seară:

  • 100 g pește gras: somon, cod, macrou, sardină, păstrăv, hering, ton;
  • Legume verzi;
  • Apă minerală naturală.

Masă de seară de post:

  • salată de ciuperci, bureți, bine spălate și preparate crude sub formă de carpaccio, cu ulei de măsline extravirgin, zeamă de lămâie, usturoi, frunze de pătrunjel.

Sursa: DoctorMenci

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *