Cum să scazi rapid tensiunea! 4 metode simple, dar foarte eficiente, pentru scăderea tensiunii fără pastile

Hipertensiunea este una din marile probleme care pot duce la infarct. Ea este fie de natură genetică, transmisă de la părinți hipertensivi, fie rezultatul unei vieți cu exagerări. De obicei hipertensiunea se tratează cu medicamente și un regim disciplinat de viață. În momentele în care tensiunea, chiar și luând tratamentul zilnic, crește, poți încerca aceste metode simple care ar putea să dea rezultate.

1. Masajul

Masați-vă gâtul cu mișcări lente, punând accent pe zona cefei.

2. Compresele cu oțet

Luați două discuri de vată și înmuiați-le în oțet de mere sau oțet de masă. Aplicați-le pe călcâie și țineți 5-7 minute. După 20-30 de minute măsurați tensiunea. Dacă nu observați nici o îmbunatățire, repetați procedura.

3. Sucul de afine

Dizolvați 100 ml de miere în 100 ml de suc de afine. Consumați de trei ori pe zi câte o linguriță. Recomandat pentru persoanele cu hipertensiune arterială cronică.

4. Punctele de acupunctură

Acționați asupra liniei dintre lobul urechii și claviculă. Trasați o linie imaginară cu degetul arătător de la lobul urechii până la jumătatea claviculei, astfel încât aceasta să fie aproape verticală.

Nu este necesar să apăsați tare, este suficient să neteziți pielea. Repetați procedura de 8-10 ori pentru fiecare parte. Fixați rezultatul, măsurați-vă tensiunea înainte de masaj și după.

Încercați  –  cu siguranță veți reuși!

Grăbiți-vă să împărțiți și prietenilor aceste sfaturi atât de prețioase!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: ampress.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *