Cum trebuie consumat POLENUL pentru a fi digerat și absorbit complet de organism

polen

Deși este foarte aromat și dulce, polenul nu trebuie consumat ca atare. Există câteva reguli care țin de capacitatea de digerare și asimilare a polenului de către organism. Este foarte important să reținem aceste reguli atunci când facem o cură cu polen, pentru a fi siguri că aceasta are efect.

Unii dintre noi știm deja că polenul trebuie dizolvat în apă sau alte lichide înainte de a-l consuma. Lichidele nu trebuie să fie fierbinți, ci la temperatura camerei. Putem folosi inclusiv apă minerală, lapte sau sucuri naturale de fructe și legume, scrie lataifas.ro.

Cum se Consumă Polenul Crud

Polenul merge foarte bine cu sucurile de citrice (de portocale) și cu sucul de morcov. Biodisponibilitatea polenului crește și mai mult atunci când îl diluăm cu apă și suc de lămâie proaspăt stors.

Pentru 30 g de polen se folosesc circa 150 ml de apă sau lichid. Se lasă cel puțin 20 de minute să se dizolve, iar apoi se amestecă bine.

Cercetătorii au mai descoperit un aspect important privitor la biodisponibilitatea polenului și modul cel mai bun de consum. Pentru a fi mai ușor digerat și absorbit complet de către organism, se recomandă ca granulele de polen să fie măcinate și apoi amestecate cu lichidul preferat.

Cercetătorii spun că polenul întreg, doar mestecat înainte de înghițire, este folosit de organism doar în proporție de 10-15%. În urma măcinării, biodisponibilitatea acestuia crește până la 60-89%. Este o diferență foarte mare.

Polenul poate fi măcinat cu ajutorul râșniței electrice de cafea. Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, presați pur și simplu boabele de polen manual, cu sucitorul sau cu dosul unei furculițe. Granulele crude sunt foarte moi și ușor de zdrobit.

Polenul măcinat poate fi amestecat în proporții de 1:1 sau 1:4 cu miere de albine, unt, brânză de vaci, iaurt sau gem.

Dacă sunteți începător și luați o singură linguriță pe zi, consumați polenul dimineața, deoarece are efect energizant. Este bine să-l luați după micul-dejun, pentru a observa dacă apar reacții adverse la nivelul stomacului. Când organismul se obișnuiește cu acest nou aliment, luați-i pe stomacul gol, înainte de mese, în 2-3 doze pe zi.

Sursă: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4377380/

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. mihai spune:

    un articol prost facut,cum sa amesteci polen cu suc facut din chimicale e aberant

  2. Stejarul1 spune:

    1) polenul crud nu se macina . 2)se poate amesteca cu mire de albine in proportie de 1:1. ….3)tine ti sublimba granule de polen crud si o sa simtiti mirosul florior di care a fost recoltat …4) atentie polenul ingrasa !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *