Cum se curăță corect mașina de spălat

Foto: www.decoist.com

Foto: www.decoist.com

Maşina de spălat curăţă bine hainele şi spală tot praful de pe ţesături, dar pe ea cine o curăţă? Tot praful, mizeria şi particulele de tot soiul trebuie să se depună undeva, nu? Află cum cureţi maşina de spălat astfel încât rufele tale să fie şi curate şi fără microbi periculoşi.

Dezinfectează maşina de spălat
Dacă vrei să scapi de bacteriile scârboase care se pot acumula prin interiorul maşinii de spălat şi prin ţevile din care curge apa peste rufe, foloseşte oţetul. Dă drumul la maşină pe un program de apă fierbinte, dar în loc de detergent pune două ceşti de oţet alimentar. Lasă maşina să spele în gol şi să clătească tot sistemul cu soluţia dezinfectantă.

Spală şi curăţă săpunul vechi
Detergentul folosit la spălat rufe, fie el lichid sau solid, lasă urme în suportul de detergent şi balsam, pe cauciucul tamburului (în cazul maşinilor de spălat cu încărcare frontală), etc.

Foloseşte o soluţie de bicarbonat de sodiu, oţet şi apă caldă şi freacă cu un burete sau o periuţă de dinţi fiecare astfel de piesă a maşinii de spălat. Clăteşte întreg suportul pentru detergenţi în apă cu oţet, dacă acesta este detaşabil.

Clăteşte cu apă fierbinte toate componentele
Dacă ai terminat de curăţat fiecare piesă detaşabilă, cauciucurile de la tambur şi eventual hubloul maşinii de spălat, trebuie să clăteşti bine totul.

Dă drumul la maşina de spălat şi rulează programul pentru bumbac pe temperatură maximă, fără detergent, fără oţet şi fără rufe. Apa opărită va clăti urmele de săpun, aţele rămase printre ţevi şi bacteriile prinse de suprafeţe.

Sursa

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *