Cum să albești pernele și pilotele îngălbenite

pilote-albe

Transpirația și grăsimea specifică pielii lasă, în timp, urme galbene pe suprafața pernelor și a pilotelor albe. Chiar dacă schimbi frecvent lenjeria, petele galbene rămân imprimate în perne. Iată o soluție simplă să scapi de ele și să le redai strălucirea de la început.

Pernele și pilotele îngălbenite, care pot fi curățate la mașină, trebuie spălate cel puțin de două ori pe an și lăsate să se usuce la aer curat pentru a scăpa de mirosuri. Iată și ingredientele care te ajută să le redai culoarea albă de la început.

Ingrediente necesare:

  • 20 g detergent de rufe sau o capsulă detergent lichid
  • 20 ml detergent de vase de calitate
  • 15 ml clor sau orice alt înălbitor pe care îl folosești în mod obișnuit
  • 10 g de borax pentru rufe

Pune toate aceste ingrediente în mașina de spălat, pune pernele și pilota îngălbenite în cuvă și pornește mașina pe programul obișnuit pentru lenjerie, la o temperatură de 70°C. După ce mașina și-a încheiat programul de spălare, repornește programul de clătire și stoarcere. Este important să clătești pernele de două ori, pentru a îndepărta cât mai bine reziduurile de detergent și clor. Este bine să speli câte două perne o dată sau o pernă și o pilotă, lângă care mai poți adăuga și două mingi de tenis curate. Aceeași metodă prin care albești pernele poate fi folosită cu succes și pentru prosoapele albe îngălbenite sau pentru cearșafurile pătate.

Sursa: libertateapentrufemei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *