Cum previi și tratezi crăparea pielii de pe talpă

Ca să ai pielea fină pe picioare este foarte important ca zona dintre degete să fie mereu uscată. Previi, astfel, apariția infecțiilor fungice. Iarna este mai greu să faci asta, așa că poți pune dischete demachiante între degete, care să absoarbă umezeala. Găsești, la farmacie, prafuri care reduc iritația și mâncărimea de pe tălpi, atunci când pielea ți-a crăpat prea mult.

Exfolierea tălpilor este foarte importantă, pentru că te ajută să scapi de celulele moarte de pe piele. Înmoaie-ți picioarele în apă cu săpun pentru 20 de minute, apoi începe procesul de exfoliere cu ajutorul unei pietre ponce. Clătește-ți picioarele și usucă-le bine cu un prosop curat. Aplică o cremă hidratantă pentru picioare și dormi cu șosetele din bumbac peste noapte. Dacă urmezi această metodă în fiecare seară, pielea ta va fi mai frumoasă, scrie unica.ro..

Uleiul de cocos este un alt remediu foarte bun pentru picioare crăpate, pentru că hidratează pielea și luptă împotriva infecțiilor fungice și bacteriene. După ce te speli bine înainte de culcare, hidratează-ți pielea de pe tălpi cu ulei de cocos și lasă-l să acționeze peste noapte. Va face minuni pentru pielea ta!

 

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *