Cum poți extrage ușor o căpușă din piele

muscatura_capusa

Odată cu sosirea verii, a venit și sezonul ieșirilor la iarbă verde și al căpușelor. Acestea sunt insecte parazite care mușcă, sug sângele și pot transmite boli grave. Acestea își înfig capul sub piele iar extragerea lor incorectă poate duce la infecții serioase.

Este indicat să mergeți la un medic și să nu încercați să desprindeți singur căpușa tragând-o cu unghia deoarece riscați să o rupeți iar capul îi va rămâne în piele, scrie jurnalul.ro.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că fosforul umed este ca un magnet pentru acestea, astfel că un simplu chibrit se dovedește a fi o armă redutabilă împotriva acestor paraziți.

Tot ce trebuie să faceți este să umeziți capul unui băț de chibrit și să ademeniți inamicul, descriind cercuri în jurul locului unde este înfiptă căpușa. În doar câteva secunde, aceasta își va extrage singură capul și va urma mirosul fosforului, urcându-se pe bățul de chibrit.

O altă metodă ar fi să acoperiți pentru 2-3  minutecăpușa cu un tampon îmbibat în ulei. Veți observa cum căpușa se desprinde singură, fără vreun efort suplimentar.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *