Cum folosești usturoiul pentru tratarea herpesului bucal și genital

usturoi

Herpesul este o infecție virală, care afectează în mod particular buzele și zona gurii. Mai puțin o amenințare asupra sănătății și mai mult o chestiune care ține de estetică, herpesul poate fi tratat natural, cu unul din cele mai banale ingrediente din bucătărie.

Cele două forme de herpes cunoscute – herpes simplex HSV 1 și HSV 2 sunt infecții virale care determină apariția unor bășici dureroase, fie la nivelul gurii, fie în regiunea genitală. Antibioticele tratează doar bacteriile, și nu sunt eficiente împotriva virusurilor.

Usturoiul, pe de altă parte, este atât antibacterian, cât și antiviral. Acesta poate ucide virusurile la un contact direct, inclusiv cele responsabile de apariția meningitei virale și a pneumoniei virale.

Compresă cu usturoi pentru herpesul bucal

La primul semn al apariției unui herpes bucal, mâncați usturoi crud, zdrobit, ca atare sau adăugat în mâncare.

Dacă herpesul deja a erupt, folosiți usturoiul extern, sub formă de compresă. Luați 1 cățel de usturoi, tăiați-l mărunt, sau zdrobiți-l prin aparat, și aplicați-l pe herpes. Acoperiți cu un plasture, pentru ca terciul de usturoi să stea fix și să poată acționa asupra zonei afectate de herpes. Lăsați-l 10 minute, apoi spălați pielea cu apă caldă.

Repetați procedeul de încă 5 ori în 12 ore (cam la 2-3 ore), pentru ca herpesul să se micșoreze și să dispară treptat. Dacă totuși herpesul nu a dat înapoi, faceți acest tratament și în ziua următoare.

Băi de șezut cu usturoi pentru herpesul genital

Pe lângă consumul oral de usturoi crud, unii medici recomandă băile de șezut cu usturoi pentru tratarea herpesului genital. Zdrobiți o căpățână căței de usturoi și turnați 1 litru de apă clocotită peste ei. Puneți capacul și lăsați la infuzat până când lichidul ajunge la temperatura camerei. Turnați apoi soluția într-un lighean, și adăugați suficientă apă pentru a acoperi zona anală și genitală. Baia de șezut durează 10-20 de minute. Este utilă și pentru hemoroizii externi.

Usturoiul crește considerabil mecanismele de apărare a organismului. Este bogat în minerale precum sulf, calciu, fosfor și fier, și în uleiuri eterice, precum alicină. Mulțimea substanțelor nutritive din usturoi contribuie la acțiunea antibiotică și antivirală a usturoiului.

Unele studii au arătat că usturoiul are un efect anti-tumoral, fiind astfel recomandat în alimentația celor bolnavi de cancer. Mai mult, usturoiul este un luptător puternic împotriva hipertensiunii arteriale, deoarece ajută la scăderea nivelului de grăsimi nesănătoase din sânge. Consumul regulat de usturoi contribuie la tratarea și prevenirea aterosclerozei și a trombozei venoase, a diabetului și a bolilor cardiovasculare. Reduce stresul și oboseala, îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează simptomele bronșitei și tusea cronică. În plus, elimină toxinele din corp și curăță intestinele.

Din toate aceste motive, este recomandat ca în orice infecție virală sau antibacteriană, să se consume cât mai mult usturoi. Medicii nutriționiști recomandă câte 2-3 căței de usturoi crud în fiecare zi, mai ales persoanelor care au probleme cu inima, cu circulația sau cu imunitatea corpului.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *