Cum alegem ceaiul potrivit în funcție de grupa sanguină

Medicina a demonstrat în mai multe rânduri că suntem predispuși la anumite afecțiuni și boli în funcție de grupa sanguină.

Ceaiurile recomandate pentru grupa de sânge zero I
Donatorii universali, cum sunt cunoscute persoanele cu grupa zero, au în general o stare de sănătate bună și se bucură de o vitalitate îndelungată, dacă au grijă de organismul lor. Cu toate acestea, ei pot avea probleme digestiv, reflux gastric și tendința de îngrășare. Pe de altă parte, este o grupă de sânge mai sensibilă la atacul bacteriilor și mulți dintre posesorii ei pot suferi de ulcer.

Ceaiurile cele mai potrivite în funcție de grupa sanguină 0 sunt cele care calmează mucoasa gastrică iritată și cele care ajută digestia. Dacă ai această grupă este bine să bei frecvent ceai de gălbenele, ceai verde, ceai de ghimbir, ceai de mușețel, ceai de măceșe, de păpădie sau de ginseng.

Ce ceaiuri alegi în funcție de grupa sanguină A II
Persoanele care au această grupă de sânge se bucură de o sănătate bună, dar sunt mai puțin rezistente la stres. În perioadele dificile, tensiunea și emoțiile negative le afectează sănătatea. Pot avea probleme cu stomacul și ficatul, cu sistemul endrocrin și hormonal.

Cele mai bune ceaiuri pentru persoanele cu grupa de sânge A II sunt ceaiul de iasomie, de cimbru sau de gălbenele. De asemenea, sunt recomandate ceaiurile de ghimbir și ceaiul verde, dar în cantitate moderată.

Ceaiurile indicate pentru grupa B III
Persoanele cu această grupă de sânge sunt mai predispuse la infecțiile cu diverse bacterii, iar sistemul lor imunitar este mai puțin puternic decât în cazul altor grupe. Studiile din ultimii ani au arătat că este și o grupă de sânge cu risc mai mare de cancer de colon sau cancer ovarian. De asemenea, sunt mai predispuși și la boli autoimune.

Cei care au grupa de sânge B III ar fi bine să consume periodic ceai verde, ceai de lămâie, ceai de salvie sau de păpădie, ceai din frunze de mesteacăn sau ceai de roiniță.

Mai multe citiți pe libertateapentrufemei.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *