Condimentul considerat simbol al fericirii, leac ideal pentru gastrită, insomnia și nervozitate

Considerat de greci şi de romani un simbol al fericirii, acest condiment despre care legendele spun că ar fi fost lăsat de Dumnezeu la facerea lumii pentru a fi preţuit este un excelent remediu natural.

Planta ierboasa perena sensibila la frig, maghiranul constituie o sursa importanta de vitamina A, vitamina C si uleiuri volatile. Cea mai specifica trasatura a plantei este aroma care imbina mirosul de pin cu cel de citrice.

Maghiranul este o planta medicinala considerata remediu natural in tratamentul balonarilor, durerilor reumatice, gastritei, insomniilor, durerilor de cap, starilor de nervozitate si altora. Pentru revitalizarea parului se freaca pielea capului cu infuzie de maghiran (20 de grame la litru de apa).

Dupa cateva saptamani firul de par va deveni mai puternic si va inceta sa cada. Gargara cu maghiran combate afectiunile mucoasei bucale (afte, herpesuri). Sucul proaspat, extras din frunze, e folosit contra durerilor de cap persistente. Uleiul de maghiran, un excelent sedativ. Uleiul esential se aplica pe zonele atinse de reumatism, artrita, sau afectate de entorse. Conform specialistilor, maghiranul este unul dintre cele mai rapide mijloace de marire a imunitatii, si asta datorita efectului sau de crestere puternica a temperaturii organismului, producand un acces de febra care permite sistemului imunitar sa actioneze eficient.

Este indicat persoanelor foarte sensibile la frig, care au probleme circulatorii sau care se confrunta cu oboseala si contractari musculare. In schimb, din acelasi motiv invocat mai sus, nu este recomandat hipertensivilor sau persoanelor care au avut accidente vasculare ori acelora cu febra mare (peste 38 grade Celsius).

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *