Clătite dietetice fără FĂINĂ și fără ZAHĂR, pentru micul-dejun

clatite-fara-faina si zahar

Deserturile fără făină sau fără zahăr sunt visul oricărei femei care dorește să-și astâmpere nevoia de a mânca “ceva bun”, fără să se teamă că și-ar putea prejudicia silueta. Deși sună prea bine pentru a fi adevărat, acest mic-dejun este foarte reușit, și se prepară mult mai ușor decât clătitele tradiționale.

Clătite fără făină – rețetă

Pentru a face niște clătite delicioase, fără făină și fără zahăr, aveți nevoie doar de ouă și banane. Acest desert se încadrează în majoritatea categoriilor importante: fără lapte, fără gluten, fără zahăr, fără lapte, sărac în carbohidrați și bogat în proteine.

Ingrediente necesare:

• 2 ouă medii
• 2 banane mici

Mod de preparare:

Raportul dintre ouă și banane este important. Aveți nevoie de o banană mică la un ou de mărime medie. Dacă aveți o banană mare, cuplați-l cu 2 ouă. Dacă aveți 2 ouă mari, s-ar putea să aveți nevoie de mai multe banane. Ajustați rețeta în funcție de ingredientele pe care le aveți.

Tăiați bananele rondele într-un bol încăpător, spargeți ouăle și pasați cu o furculiță, Bateți totul cu un tel dacă doriți să obțineți o compoziție cu bucăți mici de banane în ea. Folosiți blenderul dacă vreți o compoziție omogenă, mai fină.

Ungeți o tigaie cu puțină ulei și coaceți clătitele la foc mediu, circa 2 minute pe o parte, până când marginile încep să se usuce și să devină maro.

Din compoziția rezultată rezultă circa 5-7 clătite mici, dulci în mod natural. Dacă le vreți mai dulci, serviți-le cu miere sau un sirop natural. Au o textură mai ușoară decât cele făcute cu făină, și o aromă plăcută de banane.

Deși combinația dintre ouă și banane nu sună foarte bine în materie de aluat pentru clătite, modul în care ele se îmbină este oarecum miraculos. Oul este elementul care leagă această compoziție, în timp ce bananele conțin până la 25% amidon și multe zaharuri.

Dacă doriți clătitele să fie mai grosuțe, asemănătoare celor tradiționale, adăugați 1 biscuite graham, mărunțit.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *