Cinci alimente recomandate pentru regenerarea sângelui

Sângele și organele hematopoietice au rolul cel mai important pentru organism, pentru că de compoziţia sângelui depinde starea de sănătate și implicit starea noastră de de spirit. De aceea alimentația care să ne ajute să ne îmbunătățim calitatea sângelui este vitală.

Ficatul este primul pe lista alimentelor pe care experții le reconadă pentru regenerarea sângelui, fiind o sursă esențială de fier. Lipsa fierului duce la niveluri scăzute de hemoglobină și, astfel, la diverse boli, cum ar fi anemia. În plus, ficatul mai conține o substanță importantă – heparina, care previne apariția trombozei și a infarctului miocardic, informează Rador, citând healthinfo.ua.

Mierea este considerată drept unul dintre cele mai bune produse pentru îmbunătățirea compoziţiei sângelui.

Rodiile conțin mult fier și sunt utilizate pentru a dezactiva excesul de colesterol. Acest fruct este recomandat inclusiv femeilor însărcinate, dacă au un nivel scăzut de colesterol bun.

Sucul de morcov și sfeclă roșie este considerat cel mai bun medicament natural pentru sânge, care ajută la îmbunătățirea compoziţiei sale şi stimulează producția de eritrocite, îmbunătăţeşte memoria şi dilată vasele de sânge

Peștele și fructele de mare, deoarece mențin un control al colesterolului și a zahărului din sânge. Peștele gras este considerat produsul numărul unu pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, iar în țările în care locuitorii au acces la pește proaspăt, numărul pacienților cu boli de inimă este mult mai mic decât în alte ţări. În plus, peștele conține taurină, o substanță de stabilizare a tensiunii arteriale.

Ana Grama

Sursa: jurnalulspiritual.eu

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *