Cinci alimente ce nu trebuie să lipsească din dieta de toamnă

mandarine

Iată câteva legume, fructe și carne de pește, considerate dintre cele mai sănătoase alimente ce nu ar trebui să lipsească din dieta de toamnă, potrivit publi­cației britanice The Times, preluat de Mediafax.

Bananele. Sunt o sursă bogată de potasiu, sporind capacitatea efectivă a organismului de a absorbi calciul probiotic şi crescând dopamina, noradrenalina şi serotonina – substanţe chimice ale creierului care contracarează depresia.

Mandarinele. O mandarină are mai mulţi antioxidanţi decât o portocală, iar acest fruct este plin de fibre solubile şi insolubile, care joacă un rol important în reducerea riscului de îmbolnăvire şi reprezintă, de asemenea, un punct de sprijin în managementul greutăţii. Mandarinele sunt o sursă bună de luteină şi zeaxantină, care ajută la scăderea riscului de boli cronice, cum ar fi cataracta. Studiile pe animale au sugerat faptul că flavonoidele găsite în mandarine pot fi de ajutor în protecţia împotriva diabetului de tip 2 şi a bolilor de inimă.

Cartofii dulci. Un cartof dulce mare conţine o doză foarte mare de vitamina A, esenţială pentru vedere şi pentru sănătatea aparatului reproductiv. Cartofii dulci conţin, de asemenea, vitamina B, fibre, potasiu şi un antioxidant numit glutation, care poate spori imunitatea şi sprijină metabolismul.

Tonul. Experţii recomandă populaţiei să consume o porţie de peşte pe săptămână pentru a stimula sănătatea creierului şi pentru a evita riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Alegerea de peşte bogat în acizi graşi esenţiali omega-3, cum ar fi tonul sau chiar conservele de ton, poate spori imunitatea, sănătatea inimii şi poate chiar reduce depresia postpartum.

Iaurtul cu 2% grăsime. Iaurtul clasic este o sursă excelentă de calciu, potasiu şi proteine. Probioticele, cum ar fi Lactobacillus acidophilus şi Lactobacillus, sunt adesea adăugate în iaurt, sporind creşterea bacteriilor intestinale sănătoase şi susţinerea imunităţii.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *