Ceaiuri de plante care ajută în lupta cu durerile de cap

Foto: proflady.ru

Nu toate ceaiurile sunt la fel și fiecare dintre ele este preparat pentru o varietate de scopuri. Ca atare, anumite ceaiuri contribuie cu succes la combaterea durerilor de cap. Este esențial mai întâi să învățați și să înțelegeți care dintre ele au proprietățile necesare ca ulterior să vă puteți bucura din plin de beneficii.

Ceaiul verde

Ceaiul verde a fost folosit dintotdeauna ca un mijloc de vindecare a anumitor boli și probleme de sănătate. Acest ceai este bogat în antioxidanți puternici, care ajută la îndepărtarea radicalilor liberi nocivi.

Ceaiul de mușețel

Ceaiul de mușețel este adesea etichetat ca cel mai bun ceai pentru dureri de cap. Această băutură pe bază de plante antioxidante are proprietăți anti-anxietate, anti-inflamatoare, anti-spasmodice și anti-histaminice.

Ceaiul de mentă

Ceaiul de mentă este esențial pentru persoanele care au dureri de cap cronice, deoarece acestea pot ajuta la prevenirea grețurilor, precum și a spasmelor tractului gastro-intestinal. Aceste spasme duc adesea la dureri de cap, astfel că atenuarea lor este o prioritate. În plus față de ceaiul de mentă menționat mai sus, are și un efect relaxant.

 Ceaiul de ghimbir

Acest ceai conține proprietăți anti-inflamatoare și de ameliorare a durerii. Din acest motiv, este considerat unul dintre cele mai populare ceaiuri folosite pentru a vindeca durerile de cap. Relaxează vasele de sânge și, prin urmare, ajută la îmbunătățirea circulației acestuia. Ghimbirul este, de asemenea, util pentru a reduce simptomele migrenei, cum ar fi vărsăturile și greața. De asemenea, poate reduce durerea datorită capacității sale de a activa opiaceele naturale prezente în creier.

Ceaiul de scorțișoară

Acest ceai delicios și reconfortant conține fibre, calciu, mangan și fier – ingrediente care sunt eficiente în combaterea și tratarea durerilor de cap.

Care sunt avantajele ceaiului pentru durerile de cap?

În loc să vă bazați pe medicamentele eliberate fără prescripție medicală sau pe bază de prescripție medicală pentru durerile de cap, puteți bea cel mai bun ceai pentru durerile de cap, de asemenea, benefic pentru dvs. Ceaiurile au fost folosite ca ajutor pentru dureri dintotdeauna pentru că ameliorează tensiunile și iritabilitatea.

Ceaiul este un remediu ideal pentru durerile de cap deoarece acesta este bogat în antioxidanți care combat durerile de cap acționând asupra radicalilor liberi din organism. Există și alte avantaje ale antioxidanților în afară de tratarea durerilor de cap.

Antioxidanții sunt benefici pentru piele, combat anumite forme de cancer, îmbunătățesc funcțiile pulmonare și pot genera creșterea părului. Antioxidanții sunt, de asemenea, esențiali pentru sănătatea ochilor.

În mod regulat, consumul de ceai poate atenua simptomele de cefalee cum ar fi greața, amețelile și durerea de cap. Totodată, utilizarea ceaiurilor pentru a ameliora durerile de cap este mai sigură, mai convenabilă și mai practică, mai ales în comparație cu consumul de medicamente care conțin substanțe chimice.

Sursa: revistaioana.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *