Ceaiul din ace de pin – zid de apărare al organismului împotriva multor afecțiuni

ceai-ace-de-pin

Datorită conținutului bogat în vitamina C și vitamina A, mugurii și acele de pin reprezintă un scut de apărare al organismului împotriva multor boli. Cercetările au demonstrat că acele de pin prezintă puternice efecte antioxidante, antimutagenice și antiproliferatoare.

Ceaiul de ace de pin este un dar pentru sănătate în sezonul rece, putând fi folosit în tratamentul a aproximativ 80% dintre bolile existente. Acest ceai este recunoscut ca fiind foarte eficient în tratarea mușchilor netezi care înconjoară vasele sanguine și pentru tratarea sclerozei, caz în care țesuturile devin nespus de tari. Mai mult decat atât, consumul regulat al acestui ceai menține sănătatea fizică și psihică în parametri optimi.

Iată care sunt alte beneficii ale ceaiului din ace de pin:

1. Fortifică sistemul imunitar – dacă veți consuma timp de 3-4 luni câte o cană de ceai pe zi, sistemul imunitar va fi fortificat, acționând ca un scut de apărare împotriva bolilor și infecțiilor.

2. Previne apariția cancerului – ceaiul din ace de pin este foarte cunoscut pentru succesul său în prevenirea și combaterea tipurilor de cancer aflate în primul stadiu. În acest caz se recomandă consumul a 3 căni de ceai pe zi, timp de 180 de zile, una dimineața, alta la prânz și ultima seara, înainte de culcare.

3. Combate bacteria E-coli în numai 10 zile – infecția cauzată de bacteria Escherichia coli poate fi tratată dacă veți consuma 3 căni din acest ceai, timp de 10 zile.

4. Tratează afecțiunile respiratorii – ceaiul din ace de pin este recunoscut pentru puterea sa de a elimina infecțiile bronșice și de a elibera sinusurile. În plus, trebuie să stiți că acest ceai este eficient și în combaterea tusei. Pentru a scăpa de aceste afecțiuni respiratorii, trebuie să beți 2 căni de ceai pe zi, una dimineața și alta seara înainte de culcare, timp de 15 zile.

5. Ajută la vindecarea bolilor reumatice și degenerative – daca veți bea câte o cană de ceai din ace de pin pe zi, timp de 30 de zile, veți ameliora durerile reumatice și veți reuși să îndepărtați problemele legate de tulburări ale sistemului nervos.

6. Vindecă eczemele și afecțiunile de la nivelul pielii – pentru probleme precum: eczeme, ciuperca piciorului, psoriazis, mătreață, acnee sau negi, aplicați seara, înainte de culcare acest ceai pe zonele afectate. Rezultatele se vor vedea în maxim 10 zile.

Contraindicații: Femeile însărcinate, sau care doresc să rămână însărcinate, nu trebuie să consume ceai din ace de pin, întrucât există riscul de avort spontan.

Cum se prepară ceaiul (infuzia) din ace de pin

– se culeg acele de pin cele mai verzi din vârful fiecărei crengi;
– acestea se mărunțesc până este umplută cam o jumătate de ceașcă;
– acele se adaugă la apa clocotită și se lasă să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute, sau până când apa se reduce la 1/3;
– lăsați să mai stea apoi începând de la 20 de minute, chiar și 12 ore, în funcție de cât de tare doriți să fie ceaiul;
– rezultatul va fi un ceai roșiatic cu un gust slab.

Se recomandă ca ceaiul sa fie păstrat apoi la frigider.

Articol relatat de portalul antenasatelor.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *