Ceai pentru picioare umflate și retenție de apă

patrunjelul

Picioarele umflate sunt cauzate de retenția de apă, cunoscută sub numele de edem, și se referă la acumularea excesivă de apă în țesuturi. Atunci când sistemul limfatic nu elimină în mod corespunzător lichidul din celule, rezultatul este umflarea picioarelor și a gambelor. Edemul poate să apară și la nivelul mâinilor, brațelor, abdomenului sau plămânilor.

Umflarea picioarelor – cauze

Retenția de apă poate fi cauzată de consumul exagerat de sare sau alcool, care determină corpul să rețină lichidele. Proasta circulație periferică, menstruația, obezitatea, dietele sărace în substanțe nutritive, sarcina sau administrarea de anticoncepționale sunt doar câteva motive pentru senzația de picioare grele și obosite.

La acești factori declanșatori mai putem adăuga și schimbările meteorologice, căldura și umiditatea. Umflarea picioarelor poate fi de asemenea semnul unor probleme cardiovasculare sau renale.

Ceai de pătrunjel pentru picioare umflate – rețetă

Ingrediente necesare:

Pătrunjelul este un diuretic natural de excepție. Ceaiul de pătrunjel este un mijloc ușor și eficient de a elimina apa din țesuturi, de a îmbunătăți circulația și de a reduce durerile.

• 5 lingurițe de rădăcină și frunze de pătrunjel tocat mărunt
• ½ litru de apă

Mod de preparare:

Plantele se pun la fiert timp de 5 minute cu 500 ml de apă, apoi se lasă la infuzat cu capac încă 20 de minute. Se strecoară, iar cantitatea de ceai rezultată se împarte în 3 doze egale, pentru a se consuma pe parcursul zilei.

Dacă nu aveți pătrunjel proaspăt, folosiți 2 lingurițe de pătrunjel uscat, infuzat 10 într-o cană de apă clocotită. Se beau câte 3-4 căni de ceai pe zi. Pentru efecte detoxifiante mai bune, se poate adăuga sucul de la jumătate de lămâie.

Pentru a beneficia de proprietățile diuretice ale pătrunjelului, putem folosi acest zarzavat și la salate sau garnituri.

Nu folosiți pătrunjel dacă luați deja medicamente diuretice, fără să discutați cu medicul.

Pe lângă faptul că ajută la eliminarea excesului de apă din corp, și implicit la reducerea edemelor și a senzației de picioare umflate și dureroase, pătrunjelul ajută și la dizolvarea pietrelor la rinichi.

Sursa: lataifas.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *