Ce se întâmplă cu corpul tău dacă faci zilnic genuflexiuni?

genuflexiuni
Picioarele, muschii fesieri, abdomenul, spatele si bratele (daca alegi sa faci genuflexiuni cu anumite greutati) vor beneficia de pe urma antrenamentului tau. De asemenea, pe masura ce muschii de la picioare devin tot mai rezistenti, va creste si nivelul tau de energie, iar tu vei constata ca lucrurile obisnuite (cum ar fi urcatul scarilor) devin din ce in ce mai usoare pentru tine. Daca inainte oboseai doar urcand scarile la metrou seara dupa munca, te asiguram ca genuflexiunile efectuate cu regularitate dau rezultate incredibile si picioarele tale vor fi mai puternice in scurt timp. 

Genuflexiunile sunt printre exercitiile care dau rezultate foarte bune si rapide atunci cand sunt incluse cu regularitate in programul tau. Iata ce se intampla cu corpul tau daca faci zilnic genuflexiuni sau macar de 3-4 ori pe saptamana:

Lucrezi toti muschii din corp

Chiar daca la prima vedere ai crede ca genuflexiunile vizeaza doar muschii fesieri si ai picioarelor, trebuie sa stii ca acest exercitiu aduce beneficii pentru toata musculatura corpului. El este extrem de eficient, deoarece stimuleaza corpul sa elibereze hormoni care sunt importanti pentru dezvoltarea musculaturii.

Prin urmare, daca alegi acest exercitiu nu numai picioarele si posteriorul vor simti beneficiile, ci si intreg trunchiul.

Arzi mai repede grasimile si slabesti

Musculatura va fi tonifiata, insa trebuie sa stii ca genuflexiunile te ajuta si sa arzi mai multe calorii. Acest exercitiul este unul extrem de solicitant, iar daca reusesti sa incluzi mai multe seturi de cate 15 repetari vei constata pe pielea ta efortul pe care l-ai facut. Antrenorii sustin ca pentru fiecare kilogram de muschi adaugat, corpul tau va arde 50-70 de calorii. Genuflexiunile sunt considerate unele dintre cele mai eficiente exercitii pentru dezvoltarea musculaturii, dar si pentru arderea caloriilor in acelasi timp.

Digestia se imbunatateste

Miscarea pe care o presupune efectuarea genuflexiunilor are un rol benefic pentru digestie, favorizand eliminarea toxinelor din corp, absorbtia mai buna a nutrientilor, cat si reglarea miscarilor intestinale care ajuta la un tranzit intestinal bun.

Postura corpului se imbunatateste

Musculatura spatelui se intareste si postura corpului se imbunatateste daca faci genuflexiuni cu regularitate. De asemenea, scapi de durerile de spate cauzate de petrecerea unui timp indelungat la calculator.

Iti reglezi echilibrul hormonal

Genuflexiunile au un efect benefic asupra hormonilor, ajutand corpul sa ajunga la un echilibru hormonal. In timpul exercitiului, testosteronul si hormonul de crestere au un nivel ridicat in corp, fiind urmate apoi un alt hormon numit DHEA care este responsabil cu arderea grasimilor, dezvoltarea masei musculare, imbunatatirea starii de spirit, a poftei de sex si cu intarirea imunitatii.

Sursa: eva.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *