Ce poți trata cu ajutorul aspirinei? Lucruri pe care nu le știai despre acest medicament

aspirina (1)

Aspirina sau acidul acetilsalicilic este utilizata cu precadere in caz de migrene, dar si in prevenirea atacurilor cardiace si a cancerului.

Ultimele cercetari in domeniu dezvaluie o serie de beneficii ale utilizarii aspirinei, unele dezamagiri si o serie de riscuri.

Aspirina creste riscul de pierdere a auzului.

Un studiu publicat in martie 2010 in The American Journal of Medicine arata ca aspirina folosita in mod regulat creste riscul de pierdere a auzului cu 12%. In cazul barbatilor cu varsta pana in 50 de ani, riscul este de 33%. Rezultatele au fost similare si in cazul administrarii regulate a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Reduce riscul de cancer colorectal.

Un studiu publicat in anul 2009 in Journal of the American Medical Association arata ca aspirina imbunatateste starea anumitor pacienti care sufera de cancer colorectal. Este vorba de pacientii care au dezvoltat tumori care produc enzima numita COX-2. Aceasta catalizeaza procesele inflamatorii si diviziunea celulara. Se pare ca aspirina reuseste sa blocheze actiunea enzimei.

Reduce riscul reaparitiei cancerului de san la femei si chiar dezvoltarea acestuia.

Un raport publicat in februarie 2010 arata ca femeile care au suferit de cancer la san si au luat o doza scazuta de aspirina de doua – cinci ori pe saptamana sunt cu 70% mai putin predispuse la o revenire a bolii decat cele care nu au luat aspirina.In plus, un studiu publicat in Journal of the National Cancer Institute in 2008 arata ca aspirina administrata regulat poate reduce riscul de cancer la san cu 13%.

Ajuta la prevenirea accidentului vascular cerebral.

Aspirina ofera acest beneficiu, daca nu e asociata cu ibuprofenul, arata un studiu realizat in 2008 si publicat in Journal of Clinical Pharmacology.

Continuarea AICI

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *