Ce înseamnă acest însemn prezent pe majoritatea ambalajelor? Este vital pentru sănătate

semn ambalaj

Te-ai obișnuit ca un produs cosmetic să aibă viață îndelungată și să nu expire decât după câțiva ani. GREȘIT. În general, ingredientele produsului sunt scrise pe spatele ambalajului și de altfel, apar în ordinea descrescătoare a cantității, adică un suc portocale care prezintă ca ultim ingredient portocale, să fii sigur că numai suc de portocale nu este în ambalaj. Pe lângă toate astea și informațiile despre producător mai pare și un însemn, general valabil pentru toate produsele și anume o cutie cu capacul ridicat pe care scrie 12 M, 6M etc.

Simbolul explică cât timp poți folosi produsul după ce acesta a luat contact cu aerul. 12M spune că produsul se poate folosi 12 luni de la deschiderea lui. Dacă ești o persoană puțin dezordonată, lași cremele și gelurile deschise prin baie, îți cumperi multe produse, convins că le poți folosi pe o perioadă îndelungată, află că acestea vor expira înainte de termenul scris pe ambalaj.

Nu puține sunt cazurile în care oamenii se confruntă cu erupții ale pielii din motive aparent inexplicabile și în condițiile în care nu există schimbări radicale în tabieturi. Un motiv ar putea fi uzul unui produs, expirat, chiar dacă termenul de valabilitate spune că încă are ingredientele active, scrie cyd.ro.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *