Cât de des ar trebui să speli aşternuturile, salteaua, covorul, cuptorul şi alte lucruri din casă

lenjerie-de-pat

CNN a întocmit un ghid de unde puteţi afla cât de des şi de ce este recomandat să spălaţi lucrurile din casă, de la maşina de spălat şi cuptor până la aşternuturile de pat şi covor.

Cuptorul

Cuptorul ar trebui spălat la fiecare şase luni. Pentru a realiza acest lucru, scoateţi suportul, scufundaţi-l în apă caldă, în care aţi adăugat detergent de vase, şi lăsaţi-l peste noapte la înmuiat. Pulverizaţi în interiorul cuptorului un agent de curăţare special şi lăsaţi-l şi pe acesta să acţioneze peste noapte. A doua zi ştergeţi cuptorul cu o cârpâ înmuiată în apă caldă. Dacă aveţi în plan să gătiţi ceva la cuptor, stabiliţi curăţarea acestuia cu câteva zile înainte sau după ce o faceţi pentru că acest proces lasă un miros chimic care se poate îmbina cu mirosul mâncării.

Chiuveta de la bucătărie

Pentru că aici se găseşte cea mai mare concentraţie de microorganisme din casă, chiuveta ar trebui curăţată zilnic.

Maşina de spălat vase

Din cauza mucegaiului care se depune în maşina de spălat, aceasta trebuie spălată în fiecare lună. Pentru dezinfectare, puteţi turna oţet într-o ceaşcă pe care o puneţi în poziţie verticală pe raftul de sus al maşinii de spălat vase. Rulaţi un ciclu complet, folosind setarea de apă fierbinte.

Maşina de spălat haine

Ştiaţi că 60% dintre maşinile de spălat sunt contaminate cu bacterii? Lenjeriile de corp pot adăposti E coli şi prosoapele de bucătărie sunt primele care adăpostesc salmonela şi alţi germeni. De aceea, se recomandă curăţarea maşinii după spălarea rufelor albe. Înlăturaţi germenii prin spălarea acestor elemente separat în apă fierbinte la 50-60 de grade Celsius şi înălbitor, aceasta fiind singura modalitate de a steriliza şi rufele, dar şi maşina de spălat.

Mai multe citiți pe adevarul.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *