Capitala, sub invazia Gândacului puturos. Atenție la germenii pe care-i aduce în casa ta

Gândacii mirositori, un fel de ploșnițe, au invadat România. Frigul, spun specialiştii, nu îi îndepărtează. În Bucureşti, invazia a fost semnalată de aproape o lună . Gândacii au ajuns de pe câmpurile din jurul Capitalei, până în centru, scrie Doctorulzilei.ro.

Insectele nu sunt deloc inofensive, iar medicii semnalează pericole grave, mai ales pentru copiii mici.

„Mai ales pentru copii, riscul e mult mai mare. Într-o toxiinfecţie alimentară, la un copil mic, riscul de deshidratare şi de complicaţii este categoric mare şi există alergiile, cei care au teren alergic, vor putea să dezvolte alergii importante”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

Primăria Capitalei a primit numeroase sesizări, scrie observator.tv preluat de am press. Oficialii susţin că au demarat dezinsecţii, iar problema va fi curând rezolvată.

În Colentina, spune un locatar de la etajul patru al unui bloc (Soseaua Colentina, nr 33), sunt peste tot: în lustra din sufragerie, unde se adună mormane de cadavre, în baie, în bucătărie. ”Sunt din ce în ce mai mulți, iar dezinsecția personală, cu ce am găsit în comerț, nu are valoare”, se plânge omul. La țară i se spune Gândacul puturos, nu în sensul de leneș, ci pentru ”putoarea pe care o degajă, mai ales dacă ai nenorocul să-l strângi în dinți cu o cireașă, un bob de strugure, un fruct”. Invazia Gândacului puturos nu e o glumă, ci o realitate care este deocamdată doar supărătoare și dizgrațioasă. Medicii semnalează că-i mai mult de atât.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *