Cafeaua verde – miracol pentru sănătate. Cum se prepară corect

cafea-verde

Cafeaua verde este cafeaua cruda, neprajita si neprocesata, neprelucrata termic, are gust de cafea, dar aroma este mult mai intensa. Preparata seamana mai mult cu un ceai. Acest tip de cafea este net superior cafelei clasice.

Cafeaua verde este un superaliment, care conţine cantităţi importante de antioxidanţi. Cafeaua verde reglează metabolismul, ajută la eliminarea kilogramelor nedorite şi acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală. Este bogata in vitamina C, E, fier, calciu si seleniu. Cafeaua verde contine cantitati importante de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si previn cancerul.

Efecte pozitive pe aparatul cardiovascular si asupra hipertensiunii articulare: acizii clorogenici scad nivelul de homocisteina (un metabolit asociat cu riscul crescut de ateroscleroza) si trag in jos tensiunea crescuta. In plus, asa cum spuneam anterior, cafeaua verde nu da intoxicatie cofeinica in dozele uzuale, deci inima nu este supusa unor eforturi suplimentare. Reactivitatea vasculara este crescuta de cafeaua verde, iar rata cardiaca, este diminuata.

– Efecte pozitive asupra dibetului zaharat: au fost propuse mai multe mecanisme de actiune, dar cel mai probabil pare a fi cel de stimulare a sensibilitatii la insulina.

– Efecte antinflamatoare, antipiretice si antiseptice: cafeaua verde este un fel de „dezinfectant” natural si poate fi utila in lupta cu bacteriile si virusurile.

– Efecte antihiperlipemice: inca insuficient fundamentate, unele studii arata ca extractul de cafea verde ar scadea colesterolul rau si l-ar creste pe cel bun.

Boabele de cafea verde conţin cantităţi impresionante de acid clorogenic, o substanţă supranumită „arzătorul de grăsimi”. Cafeaua verde este singura care conţine trei substanţe esenţiale : acidul clorogenic, cafestolul şi kahweol – sunt substanţe reputate pentru calităţile lor detoxifiante. Ele stimulează proprietăţile depurative ale ficatului şi ajuta la eliminarea toxinelor. Cafeaua verde poate accelera metabolismul si inhibă aportul de glucoză în intestine şi reduce absorţia zahărului în organism.

Iata cum se prepara:

Cafeaua verde macinata se infuzeaza cu apa incalzita la 90-95 grade Celsius, timp de 4-5 minute, precum un ceai. Sunt de ajuns 2-3 lingurite de cafea verde la o cana de dimensiuni normale (200-250 ml). Consuma bautura astfel obtinuta in maximum 10-12 minute, pentru ca proprietatile antioxidante ale cafelei verzi, acelea care te ajuta sa iti detoxifici organismul, sa nu dispara. Nutritionistii recomanda 2 cesti de infuzie de cafea verde macinata pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei, de preferat dimineata si la pranz. Nu se indulceste.

Acest articol are rol informational. Cafeaua verde NU poate inlocui o dieta si un program de antrenament adecvat in timpul programelor de slabire.

Surse selective: www.cafeaverdemacinata.ro , medguru.ro , antenasatelor.ro , www.slabsaugras.ro

Articol relatat de portalul andreilaslau.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *