Bolnavii de cancer ar putea fi tratați definitiv! Un vaccin universal poate deveni realitate după o nouă descoperire în domeniul geneticii

vaccinare

Chinul bolnavilor de cancer ar putea lua sfârșit! Un vaccin universal împotriva bolii ar putea deveni realitate. A fost făcută o descoperire în domeniul geneticii cu privire la refacerea legăturilor între celulele imunitare pentru a ataca orice tip de boală. Informațiile au fost făcute publice în ultimul număr al revistei Nature, potrivit The Telegraph.

Potențiala terapie implică injectarea unor microparticule conținând cod genetic în organism. Microparticulele pornesc în căutarea celulelor imunitare și le învață să recunoască și să atace diferite tipuri de cancer. Medicii vor avea nevoie doar de profilul genetic al unei anumite tumori pentru a realiza un vaccin specializat care va lupta împotriva celulelor canceroase și va elimina și pericolul reapariției bolii.

Până în prezent, au fost efectuate experimente pe cobai, iar acestea au demonstrat că declanșează un puternic răspuns imunitar, iar testele desfășurate pe trei pacienți cu cancer de piele au demonstrat că tratamentul poate fi tolerat de organismul uman, informează b1.ro.

„Aceste vaccinuri sunt ieftine, se produc rapid și practic orice antigene tumorale pot fi codate în ARN”, a precizat coordonatorul cercetărilor legate de acest vaccin, Prof. Ugur Sahin, director al Centrului pentru Oncologie Translațională de la Universitatea germană Johannes Gutenberg. ‘Abordarea pe care o prezentăm poate fi considerată drept o nouă clasă de vaccinuri cu aplicabilitate universală în imunoterapia cancerului”, a adăugat el.

Echipa și-a orientat cercetările spre o clasă particulară de celule santinelă, care se află în permanență în căutarea corpurilor străine care pătrund în organismul uman. Imediat ce o celulă dendritică detectează o celulă străină, așa cum este o celulă tumorală, recoltează molecule de la suprafața ei și le transmite celulelor ucigașe T (limfocitele T) pentru ca acestea să recunoască tipul de țesut pe care trebuie să-l atace și așa începe lupta sistemului imunitar împotriva bolii. Însă celulele canceroase arată foarte similar cu cele normale și, de aceea, sistemul imunitar le evită des.

Noul vaccin a fost însă testat până în prezent pe doar trei pacienți umani, fiind nevoie de o serie de teste clinice mai concludente pentru a confirma că este sigur și eficient.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *