Beneficiile neștiute ale prunelor: consumul lor pot preveni boli foarte grele

prune

Prunele au efecte miraculoase asupra organismului, dacă sunt consumate cu moderaţie. Aceste fructe au atât de multe proprietăţi benefice, încât sunt cu adevărat incredibile pentru starea de sănătate.

Aşadar, iată în ce fel îţi e afectat corpul, în mod miraculos, dacă mănânci prune:

1. Prunele pot să prevină cancerul şi bolile cardiovasculare. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că sunt bogate în fitonutrienti numiţi fenoli. Potrivit cercetătorilor, fenolii previn deteriorarea celulelor când vine vorba despre oxidarea moleculelor de grăsime în organism.

2. Prunele pot preveni apariţia diabetului de tip II şi a obezităţii. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că sunt foarte bogate în fibre solubile care se pare că ar ajută şi menţinerea nivelului de zahăr din corp. Mai precis, aceste fibre încetinesc viteza cu care aliemntele părăsesc stomacul şi astfel întârzie absorbţia de zahăr în fluxul de sânge.

3. Consumul de prune îmbunătăţeşte sănătatea oaselor şi reduce riscul apariţiei osteoporozei datorită faptului că sunt bogate în flavonoide şi în compuşi fenolici.

Sursa: lyla.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *