Beneficii ale cartofilor violeți, ajută la slăbit și scad tensiunea

Îți plac la nebunie cartofii (albi și roșii), dar îi eviți pentru că știi cât de mult îngrașă? Am o veste pentru tine: îi poți înlocui cu un nou soi, mult mai sănătoși: cartofii violeți, scrie clicksanatate.ro.

Este adevătat că nu mulți au auzit de ei și nici nu sunt așa de ieftini, însă merită să-i introduci în alimentația ta. Pe lângă faptul că acest soi este indicat în curele de slăbire, cartofii violeți au numeroase beneficii pentru organism. Iată doar câteva dintre acestea!

Ce conțin

Cartoful violet este bogat în vitamina C, dar și în fier, calciu, potasiu, proteine, fibre și carbohidraţi.

Ajută la slăbit și scade tensiunea

Această legumă minune ajută la întărirea sistemului imunitar, la arderea grăsimilor și la prevenirea bolilor cardiovasculare. În plus, un studiu recent a demonstrat că tensiunea arteriala a persoanelor care au consumat cartofi violeți (gătiți la aburi, fierți sau la cuptor) de două ori pe zi, timp de o lună, a scăzut.

Pe de altă parte, aceste persoane nu au luat în greutate. Scăderea tensiunii se datorează antioxidanților care se găsesc în acest soi de cartofi.

Previne apariţia tumorilor

Noul sortiment de cartofi este bogat într-un tip de antioxidanţi numiţi antocianine. Aceştia dau culoarea caracteristică afinelor şi murelor şi protejează celulele din organism, prevenind chiar apariţia tumorilor.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *