Echinaceea – antibioticul natural contra infecțiilor, întărește organismul în sezonul rece

echinaceea

Atunci când vine vorba despre sănătatea noastră nimic nu este mai important decât să ne simțim bine. Dar a lua medicamente de fiecare dată când ne îmbolnăvim nu este o soluție deoarece riscăm să tratăm o boală pe de-o parte iar pe de altă parte să ne distrugem organismul.

Tocmai pentru acest lucru există medicina naturistă și plantele cu ajutorul cărora tratăm afecțiunile care ne umbresc zilele. Și, ca să nu mai lungim vorba atâta, echinaceea, o plantă capabilă să vindece aproape orice începând de la o simplă răceală și până la cancer, are o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Beneficiile pe care le aduce echinaceea

Aceste beneficii nu sunt puține și luând în considerare proprietățile pe care le are echinaceeaasupra sănătății noastre, este una dintre cele mai utilizate plante mai ales pentru vindecarea bolilor respiratorii.

Echinaceea ameliorează răceala, durerile limfatice și durerile în gât. De asemenea stimulează sistemul imunitar prin activarea și migrarea celulelor albe în sânge care au rolul de a lupta împotriva infecțiilor.

Un alt beneficiu pe care îl are echinaceea asupra organismului nostru este acela că are proprietăți antibacteriene deci are capacitatea de a vindeca multe boli infecțioase. Tratamentul recomandat pentru tratarea infecțiilor tractului urinar este echinaceea. Rănile se vindecă foarte ușor cu ajutorul extractului de echinaceea așadar după cum se poate observa este o plantă capabilă practic să vindece orice boli.

Echinaceea are rolul de a vindeca și de a grăbi acest proces deci în mod automat și durerile vor fi de scurtă durată în funcție de gravitatea situației.

Totuși persoanele care sunt alergice la anumite plante cum ar fi crizantemele margareta și gălbenelele pot acuza apariția unor efecte adeverse cauzat de consumul de echinaceea drept urmare aceste persoane trebuie să întrebe medicul dacă este posibilă utilizarea acestei plante indiferent dacă este vorba de ceai, infuzie sau chiar cosmetice care au în componența lor echinaceea.

Metode de utilizare

În general cea mai comună metodă de a utiliza echinaceeaeste ceaiul care se face prin a adăuga una sau două lingurițe de echinaceea la o ceașcă de apă filtrată. Se recomandă pentru a funcționa cât mai bine și să își împrăștie efectele benefice în organism, să se consume acest ceai de trei ori pe zi. Totuși consumul de echinaceea nu este recomandată persoanelor care au avut recent tulburări legate de imunitate deoarece echinaceea acționează asupra sistemului imunitar.

Echinaceea este o plantă utilizată în special atunci când este vorba despre o răceală care nu mai vrea să treacă, aceasta acționează asupra afecțiunii și o ameliorează. Mai ales în perioada iernii oamenii sunt vulnerabili la răceli, așadar echinaceea este o variantă de a le trata mult mai sănătoasă și mult mai accesibilă decât să cumperi medicamente care de cele mai multe ori nu au efecte prea benefice asupra organismului.

Așadar cel mai recomandat este atunci când ai o afecțiune sau o boală să nu alergi la prima farmacie pentru a-ți lua medicamente ci să încerci și varianta utilizării tratamentelor naturiste. Începând de la diverse unguente, ceaiuri, produse cosmetice și așa mai departe echinaceea este o plantă cu o utilizare universală, am putea spune, și extrem de potrivită pentru a trata în special răcelile și gripa.

Precautiuni

Foarte putine informatii sunt disponibile despre cum ar putea afecta consumul de Echinacea fetusul, bebelusul sau copilul mic. De aceea , nu este recomandata in timpul sarcinii, in timpul alaptarii sau in copilarie.

Sursa: femeii.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *