Alimente recomandate pentru stimularea imunității copiilor

Sistemul imunitar este mecanismul de apărare împotriva organismelor infecțioase și a altor invadatori străini. De cele mai multe ori, sistemul imunitar reușește sa mențină sănătatea în condiții bune, însă, ocazional, ne putem confrunta cu probleme care pot duce la infecții și boli. Mai ales copiii sunt expuși la o mulțime de germeni și infecții. Ei merg la școală și, fără să știe, se confruntă cu un contact deschis din diferite surse de infecții. Când sistemul imunitar al copilului pare să contracteze orice microb care le traversează calea, rezultând nas înfundat, răceli și infecții gastro-intestinale repetate, este timpul să examinăm mai atent sistemul lor imunitar.

Un sistem imunitar puternic este foarte important pentru copii să rămână sănătoși, deoarece protejează corpul lor în curs de dezvoltare de boli. Atunci când copiii se îmbolnăvesc frecvent, dezvoltarea lor fizică și mentală poate suferi.

Alimentația copiilor o dietă echilibrată și sănătoasă este foarte importantă pentru a avea un sistem imunitar puternic. Alimente bogate în antioxidanți trebuie incluse în dieta copiilor.

Nu trebuie să accepți infecțiile constante ale copilului. Există numeroase măsuri pe care le puteți lua pentru a vă oferi puterea necesară pentru a stimula sistemul imunitar al copilului dumneavoastră. Aceste măsuri pot spori, de fapt, apărarea lor, precum și accelerarea procesului de vindecare.

Pentru a menține un sistem imunitar sănătos și puternic, alimentația proaspătă si sănătoasă este cheia. Este important să păstrati produsele alimentare ambalate și prelucrate la un nivel minim.

Concentrați-vă pe fructe și legume proaspete, pește, cerealele integrale, leguminoase, ouăle și dacă nu există alergii, pot fi incluse și nuci și semințe.

De asemenea, este important să oferiți copilului apă în loc de sucuri de fructe, care sunt bogate în zahăr, și pot fi supresoare sistemului imunitar. (PM)

Poate o gustare sa-i potoleasca foamea copilului tau si, in plus, sa-l tina departe de gripa, raceli si alte infectii? Raspunsul este DA, numai ca alimentele trebuie sa fie corect alese.

Iata 5 alimente care stimuleaza sistemul imunitar la copii:

1. Iaurt

Iaurtul contine probiotice care formeaza un adevarat scut impotriva racelilor si gripei. Potrivit unui studiu, copiii care au consumat iaurt si-au redus cu 19% riscul de a raci, de a dezvolta infectii la urechi sau de a se infesta cu streptococi.

Specialistii recomanda iaurturile care contin culturi vii.

2. Kefir

Kefirul are, de asemenea, probiotice. Specialistii spun ca, desi nu s-au facut studii exprese pentru a-i dovedi beneficiile, kefirul ajuta sistemul imunitar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *