Aftele bucale: cauze, simptome și tratament

afte-bucale

Aftele bucale îngreunează consumul alimentelor de orice tip și provoacă dificultăți în comunicarea verbală. Aftele bucale reprezintă ulcerații care provoacă durere și usturime și care apar la nivelul cavității bucale.

Aftele bucale sunt de doua tipuri: afte simple si afte complexe. Aftele simple sunt aftele care apar cam la trei luni de zile, iar aftele complexe sunt cele care apar destul de des.

Diferenta dintre herpes si afta bucala

Chiar daca herpesul si aftele bucale sunt uneori considerate a fi acelasi lucru, herpesul si afta bucala sunt doua afectiuni distincte. Herpesul va provoca aparitia unei pustule cu lichid fiind provocat de prezenta unui virus, iar spre deosebire de afte, herpesurile sunt localizate in afara cavitatii bucale.

Cauzele aparitiei aftelor bucale

Trebuie stiut faptul ca nu este cunoscuta cauza aparitiei aftelor bucale. Cu toate acestea, specialistii sustin ca stresul si afectarea tesutului bucal reprezinta cauze ale aftelor simple, precum si consumul de citrice care poate inrautati situatia.

In ceea ce priveste aparitia aftelor complexe, acestea pot fi urmarea unor afectiuni ale sanatatii, de la sistemul imunitar la cel nutritional, pana la sistemul gastrointestinal.

Citeste continuarea pe yve.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *