ADEVĂRUL despre fructul KAKI care se găseşte şi în supermarketurile de la noi. Îl vei mai consuma?

kaki

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, delicios, cu un gust inconfundabil, denumit și „piersica japoneză”, asemănător ca formă roșiei, iar ca textură piersicii și pepenelui galben.

Este fructul unui copac înalt de aproximativ 10 metri, care poartă numele Diospyros (semnificând în greaca antică „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”) și care face parte din familia Ebenaceae. Se cunosc mai multe specii Diospyros kaki, cea mai cultivată fiind originară din Asia, respectiv Japonia și China. Acest fruct are mărimea unei piersici medii și o culoare ale cărei nuanțe pornesc de la galben până la portocaliu închis. Coaja este tare și lucioasă, iar pulpa este astringentă când este verde, iar când este coaptă — dulce și moale.

Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc, informează realitatea.net. Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conține carbohidrați de bună calitate și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. Kaki mai este bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten, care îi dă culoarea.

Fructul se culege toamna târziu și se poate consuma proaspăt, uscat, sub formă de gem sau inclus în diverse salate și preparate dulci.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. cozia spune:

    titlul ma deruteaza sau e pus de cineva care habar n are sa se exprime.
    deci articolul este pozitiv pentru consumul acestui fruct iar in titlu ne previne ca ar fi vorba de ceva periculos….
    mai, cum ai trecut prin scoala, tu, care ai scris articolul?

  2. maria spune:

    Chiar daca grecii l-au numit „hrana lui Zeus” eu tot o sa-l mananc pentru ca este foare gustos. Pomul si fructul a fost creat de Dumnezeu de la inceput ca hrana pentru om, grecii i-au dat denumirea dupa aceia. O seara buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *