Actriță româncă crescută în Germania: „Tată, îți mulțumesc că m-ai scos din România!”

actrita-germania

O actriță româncă, crescută însă în Germania de la vârsta de patru ani, povestește despre ce a însemnat pentru ea plecarea cu familia în Germania și cât de mare a fost schimbarea prin prisma alegerii făcute de tatăl său.

Valentin Plătăreanu, actor, ajuns acum la 79 de ani, a decis că cel mai bine pentru el și familia sa este să părăsească România și să-și construiască un viitor peste hotare. Decizia ce avea să-i schimbe viața a fost luată în timpul mandatului lui Nicolae Ceaușescu.

“Am fugit pentru a-i asigura Alexandrei o viață mai bună. Decizia a fost dificilă. Eu eram un actor cunoscut în țara natală. Au fost discuții îndelungate. Să o condamnăm pe Alexandra la această închisoare? Pentru ea am ales calea libertății”, a declarat Valentin Plătăreanu pentru Bild.

Fiica sa a ajuns la rândul său tot actriță. La festivalul internațional de film de la Bad Saarow, Alexandra a ales să fie însoțită de tatăl său.

“Îi mulțumesc tatălui meu pentru ce a făcut atunci. Când ești mic și ajungi într-o țară nouă, crești cu mai puține griji și probleme decât dacă ai fi avut o vârstă înaintată. Ulterior am început să îmi pun întrebări despre originile mele”, a spus actrița.

Alexandra spune că păstrează o relație apropiată cu țara ei de origini, mai ales că în urmă cu șapte ani a și venit aici să lucreze.

“Pe la 25 de ani, m-am întors și am lucrat și în România. Atunci am avut pentru prima dată sentimentul de proveniență. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât ideea de patrie devine mai puternică. Așa am ales să îl duc și pe fiul meu de doi ani, Ben, în România. Când l-am văzut în casa părintească, unde îmi petreceam vacanțele de vară, parcă s-a închis cercul”, spus aceasta.

Alexandra este căsătorită de zece ani cu actorul britanic Sam Riley, care s-a mutat în Berlin, alături de soția sa.

Sursa: b1.ro

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Sunt plecat de 4 ani din Romania. Stiu foarte bine despre ce vorbeste fata aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *