Această băutură are efecte dezastruoase asupra sănătății: creșterea în greutate, disfuncții hormonale, slăbirea oaselor, carii

mountain_dew

In zilele noastre, Mountain Dew este una dintre cele mai populare bauturi din intreaga lume, insa nu toata lumea cunoaste efectele dezastruoase pe care le poate avea asupra sanatatii. Potrivit studiilor, consumul regulat de Mountain Dew poate afecta grav fertilitate si provoaca multe probleme de sanatate cum ar fi:

– deficit imunitar
– probleme de dezvoltare
– complicatii neurologice
– slabirea oaselor
– cresterea in greutate
– carii
– disfunctii hormonale

3 consecinte grave ale consumului de bauturi acidulate

Ingrediente modificate genetic
Compania pe care o produce, Pepsi, se lupta pentru a-i asigura pe consumatoi ca aceasta bautura este sigura pentru consum, relatează sanatate.bzi.ro. Cu toate acestea, ingredientele sale arata altceva:
– BPA
– tartrazina (cauzeaza infertilitate)
– porumb si soia modificate genetic
– benzoat de sodiu (acest conservant este o substanta cancerigena).

Aciditate
Dr. Terri Winn, medic stomatolog pentru copii, sustine ca, dupa ce Pepsi si Coca-Cola, Mountain Dew este a treia bautura racoritoare cea mai acida. Are un pH de de 3,2.

12 motive pentru care ar trebui sa renunti la sucurile acidulate

Igiena
Un fapt destul de deranjant cu privire la aceasta bautura este cea referitoare la igiena. Aparandu-se intr-un proces, in care un barbat din Illinois (SUA) pretinde ca a gasit un soarece mort intr-o sticla de Mountain Dew, compania producatoare sustinea in 2012 ca, daca acest lucru ar fi adevarat, rozatorul ar fi fost deja dezintegrat si transformat intr-o substanta „gelatinoasa”.

Ca raspuns la reclamatia depusa de Ronald Ball, care in 2009 sustinea ca a gasit un soarece mort intr-o sticla de Mountain Dew, Pepsi a depus o declaratie a lui Lawrence McGill, un medic veterinar. Potrivit lui McGill, daca un soarece este scufundat in Mountain Dew intre 4 si 7 zile, rozatorul nu va avea nici urma de calciu in oase si structurile osoase, iar in timpul perioadei respective structura abdominala a soarecelui se va rupe.

Dupa 30 de zile de scufundare in Mountain Dew, tot soarecele se va dezintegra pana la punctul la care nu va mai fi de recunoscut. De fapt, soarele se va transforma intr-o substanta gelatinoasa, iar singura parte din rozator care va supravietui va fi doar o parte din coada sa.

Cum iti invingi pofta de bauturi acidulate

Denatureaza echilibrul hormonal
Cele mai multe bauturi carbogazoase contin BPA. Rasina epoxidica denumita BPA este folosita pentru a combate reactia dintre acizii din suc si dozele de metal. Substanta este regasita in tone de materiale plastice si containere de metal si denatureaza echilibrul hormonal. De asemenea, studiile au aratat ca aceasta substanta este strans legata de infertilitate, obezitate si unele forme de cancer.

Slabeste oasele
Cand consumam astfel de sucuri, organismul incearca sa compenseze aciditatea apeland la minerale precum magneziu, sodiu, potasiu si calciu. Daca nu le gaseste in sange, organismul le ia intai din muschi, si apoi din oase. Daca facem abuz de sucuri acidulate vom epuiza rapid rezerva acestor minerale, iar rezistenta oaselor va fi tot mai redusa.

ADVERTISMENT
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *